Réseau d’entreprises expertes en sécurité incendie
Oplossingen en diensten voor brandveiligheidssystemen

ACTUALITEIT

Kerstmis @ DEF Belgium

dec 12, 2023

Kerstmis @ DEF Belgium

dec 12, 2023

🎄🎅 Een vleugje magie, vreugde en lichtheid overvalt onze kantoren deze feestdagen!

De kerstversiering hangt uit en verlicht onze werkruimte met een warme en vriendelijke sfeer.

En wat te zeggen van collega’s die gekleed zijn in hun sprankelende kersttruien? 🎅🎄

Laten we onze kersttruien met trots dragen, ons goede humeur delen en de feeststemming naar alle hoeken van onze kantoren verspreiden.

Vrolijk kerstfeest voor iedereen! 🎄✨

IT Infrastructure Datacenters Congress Flanders

nov 21, 2023

IT Infrastructure Datacenters Congress Flanders

nov 21, 2023

Op 26 oktober verwelkomde DEF Belgium u op zijn stand op het IT Infrastructure Congress Flanders in de Montil in Affligem. U kon daar Andy en Laurent ontmoeten, die u onze branddetectieoplossingen specifiek voor Datacenters lieten ontdekken, maar ook talrijke andere toepassingen.

Install Day 2023

okt 17, 2023

Install Day 2023

okt 17, 2023

Ons 1e aanwezigheid op de beurs Install Day afgelopen vrijdag was een groot succes! 🎉
Het evenement gaf ons de gelegenheid om veel vakmensen te ontmoeten en onze branddetectieoplossingen aan hen te presenteren.
Hartelijk dank aan de organisatoren! Het was TOP 👌🏻
Tot slot willen we alle medewerkers bedanken die achter de schermen hebben gewerkt om onze deelname tot een succes te leiden.

Salon Install Day 13/10/2023

sep 20, 2023

Salon Install Day 13/10/2023

sep 20, 2023

Kom ons bezoeken op 13 oktober – de toegang tot de beurs is helemaal gratis.

Een dag volledig gewijd aan technologie.

Ben je student, elektricien, verwarmingsmonteur of loodgieter? Vroeger waren het totaal verschillende beroepen, maar nieuwe technologieën brengen ze steeds dichter bij elkaar. Bewust van deze ontwikkeling hebben de organisatoren Techlink en Embuild een unieke beurs gecreëerd die al deze installatietechnieken (elektriciteit, loodgieterij, verwarming, ventilatie, airconditioning en branddetectie) samenbrengt.

Install Day is een all-in-one evenement. Op één dag, op een gemakkelijk toegankelijke locatie, kunnen installateurs alle nieuwe producten, technieken, software, digitale tools, …. zien, voelen en testen.

En het is allemaal gratis!

Met meer dan 4.200 bezoekers in 2022 is Install Day uitgegroeid tot hét evenement in de branche waar je niet omheen kunt.

20 installateurs, fabrikanten en leveranciers tonen er hun nieuwste producten en technologieën.

Dit alles in een informele sfeer waar spontane ontmoetingen centraal staan.

Inschrijvingen hier:

Install Day – Install Day

 

Nieuwe reeks branddetectiesystemen bij DEF Belgium

aug 23, 2023

Nieuwe reeks branddetectiesystemen bij DEF Belgium

aug 23, 2023

Vorig jaar lanceerde DEF zijn 4de generatie brandmelders met maximaal 4 sensoren en bracht daarmee de eerste detector op de markt die voldoet aan de Europese certificering NF EN54-31. Niet minder dan een technologisch meesterstuk, waarmee DEF inspeelt op de frequent terugkerende wensen van de klanten, namelijk een eenvoudige ingebruikname, een vroege detectie en een significante vermindering van valse alarmen.

DEF innoveert al 60 jaar onafgebroken om oplossingen te ontwikkelen voor branddetectie. Half 2021 zette DEF een nieuwe stap met drie nieuwe detectoren met uitstekende prestaties. Dankzij de verstandige opbouw van het gamma in vier detectoren kunnen er voor iedere toepassing de geschikte exemplaren worden geselecteerd. De drie detectoren zijn LOA (dubbele optische rookmelder), LOTA (dubbele optische rookmelder + thermische sensor), LOTAI (tropische versie van LOTA) en de high-end branddetector LOTCA (dubbele optische rookmelder + thermische sensor + koolmonoxidesensor), die de eerste branddetector op onze markt is met vier sensoren.

“Op de brandmelders kunnen verschillende sensoren worden geplaatst voor een gegarandeerd betrouwbare en vroegtijdige detectie”, vertelt Eric Vermeulen, Sales Engineer bij DEF Belgium. “De detectiecriteria kunnen worden aangepast aan de te beschermen omgeving. De branddetectoren zijn ontworpen met een verhoogde immuniteit tegen parasitaire verschijnselen waardoor valse alarmen zoveel mogelijk worden uitgesloten. Denk bijvoorbeeld maar aan waterdamp of de rook van een elektrische sigaret. De detectoren worden aangeboden in twee kleuren (wit en zwart) en hebben een actieradius van 360°. Bijzonder in het gamma is het unieke ontwerp van de LOTA branddetectoren die zich naadloos laten integreren volgens de stijl van de omgeving. Met de nieuwe reeks brengt DEF de ‘branddetectie op maat’ naar een nooit eerder geziene niveau.”

Algoritmen

Maar de LOTA-reeks onderscheidt zich ook nog op een ander vlak, namelijk verhoogde algoritmecapaciteiten waardoor de rekensnelheid kan worden verhoogd. Tien algoritmen worden in de fabriek ingesteld, zes algoritmen zijn afhankelijk van de site en worden door de klant ingesteld. Hierdoor wordt de LOTA-reeks tot 4 keer krachtiger dan de Orion+, de branddetector van de derde generatie.

Dankzij een geavanceerd geheugen kan de nieuwe reeks niet alleen de 100 laatste gebeurtenissen bewaren maar ook de alarmcontext waarin dit gebeurde. Een bijzonder nuttige meerwaarde om de alarmcontext te herstellen én te analyseren. Deze functie is zowat vergelijkbaar met die van een zwarte doos in een vliegtuig. “Contextualisering van het alarm om de oorsprong ervan te begrijpen en het onverwachte te verklaren”, aldus Eric Vermeulen.

Snelheid

Bij de herontwikkelde communicatiebus voor eenvoudige installatie werd de luslengte uitgebreid tot 3 km. De kabeldoorsnede varieert van 0,8 tot 2,5 mm², met of zonder afscherming. Naast betrouwbaarheid is zeker ook snelheid een bepalende factor bij branddetectie. Daarom is er een quasi instant terugkoppeling van iedere detectie met een reactietijd van minder dan 1 seconde.

Tenslotte verwijst Eric Vermeulen ook nog naar de meertalige app Mon SSi Facile, een ontwikkeling die is ontstaan uit een partnership tussen DEF en de softwareontwikkelaar SSi Soft, en die bedoeld is voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers. “Deze app is een echt pluspunt voor de gebruiker omdat het een snellere en efficiëntere verificatie van onduidelijke detecties mogelijk maakt. Waar ze ook zijn, gebruikers worden in realtime geïnformeerd over het ontstaan van een gebeurtenis op de brandmeldcentrale (SSI) en kunnen zo de meest geschikte houding aannemen, met als uiteindelijke doel een volledige gemoedsrust. Afhankelijk van het soort gebeurtenis zal de app de te volgen stappen geven om het incident zo goed mogelijk in te dammen en te beheren.”

Door Rudy Gunst

New Security Magazine

 

Viering van onze gepensioneerden!

jun 14, 2023

Viering van onze gepensioneerden!

jun 14, 2023

Donderdag 1 juni 2023, een prachtige zonnige middag, ideaal weer voor een drankje met collega’s en onze ‘oude’ collega’s.

Dit gezellige en warme moment zorgde ervoor dat de gepensioneerden zich bijzonder gewaardeerd voelden voor hun bijdrage in het verleden en dat de medewerkers hun dankbaarheid konden uiten. Het was een nostalgisch moment dat de band tussen de “ouderen” en de huidige medewerkers bevestigde.

Deze namiddag was een mooie manier om de jaren samen te vieren, de uitdagingen die als team waren aangegaan, de bijzondere momenten die werden gedeeld en de behaalde successen.

Branddetectie op maat wordt eindelijk de standaard !

DEF Belgium onthult zijn nieuw gamma branddetectiesysteem !

jul 7, 2022
Branddetectie op maat wordt eindelijk de standaard !

DEF Belgium onthult zijn nieuw gamma branddetectiesysteem !

jul 7, 2022

DEF Belgium onthult zijn 4e generatie branddetectoren, de LOTA-reeks. Met tot 4 sensoren zijn dit de eerste detectoren die voldoen aan de nieuwste Europese certificering EN54-31. Een échte technologische doorbraak die beantwoordt aan de noden van zijn klanten: gemakkelijke inbedrijfstelling, vroegtijdige detectie en een vermindering van valse alarmen.

Al 60 jaar lang innoveert DEF voortdurend om de actuele brandveiligheidsuitdagingen aan te pakken. Ook in 2022 zet DEF een nieuwe stap en lanceert het zijn 4e reeks adresseerbare detectoren bestaande uit intelligente, verbonden detectoren met een verfijnd design. Ons LOTA-gamma staat garant voor een belangrijke doorbraak op de brandveiligheidsmarkt in België en Europa.

Dit nieuwe gamma branddetectiesystemen beantwoordt volledig aan de terugkerende problemen van onze klanten: gemakkelijke inbedrijfstelling, vroegtijdige opsporing en vermindering van valse alarmen.

De LOTCA, de topdetector van het gamma, vertegenwoordigt een echte technologische revolutie op de Belgische markt. Het is een branddetector die bestaat uit 4 sensoren (een dubbele optische weg, een thermische sonde en een koolmonoxidesensor) én de eerste die voldoet aan de meest recente Europese certificering EN54-31.

Door de analyse van 4 sensoren te combineren, zijn de detectoren van de LOTA-reeks in staat het type brand waaraan zij worden blootgesteld te bepalen. Terwijl kunnen zij beter onderscheid maken tussen brand en andere verschijnselen, waardoor het aantal valse alarmen wordt verminderd. Daarnaast is de LOTA-reeks met zijn uitgebreid geheugen in staat om de alarmcontext te registreren om later te analyseren. Deze functie is vergelijkbaar met die van de zwarte doos van een vliegtuig en maakt het mogelijk om alarmfases achteraf te verklaren.

Er is bovendien ook een nieuwe inbedrijfstellingsmethode ingevoerd. Deze combineert betrouwbaarheid, snelheid en volledige traceerbaarheid. Deze nieuwe instrumenten zorgen nu voor een geoptimaliseerde en betrouwbare inbedrijfstelling door een 100% traceerbaarheid van alle verrichte operaties en tests te garanderen.

Grote investeringen in onder andere een nieuwe gerobotiseerde productielijn hebben de kwaliteit, de prestaties en de flexibiliteit van de productie verhoogd. Hierdoor werd de realisatie van het LOTA-assortiment mogelijk gemaakt.

Met de nieuwe LOTA-reeks wordt branddetectie op maat eindelijk de standaard! 

DEF Belgium verhuist

feb 10, 2021

DEF Belgium verhuist

feb 10, 2021

Opgericht in 1976 viert DEF Belgium, de Belgische vertegenwoordiger van het DEF Netwerk, 45 jaar en verhuist haar kantoren naar een nieuwe locatie

Time for change

Na 25 jaar het oud gebouw op de Bergensesteenweg in Lot ingetrokken te hebben, was de tijd gekomen om te verhuizen naar een gebouw dat overeenkomt met de visie en identiteit van DEF Belgium.

De nieuwe pand, gelegen aan de Gossetlaan in Groot-bijgaarden, voldeed hier volledig aan :

Een betere bereikbaarheid en zichtbaarheid, co-working en flex ruimten voor de medewerkers, grote polyvalente zalen, … Kortom, een nieuwe locatie volledig aangepast aan de noden en uitdagingen van DEF Belgium.

Pilotsite en spraakgestuurde evacuatie

DEF’s kernactiviteit is het aanbieden van op maat gemaakte oplossingen en diensten voor branddetectiesystemen, spraakgestuurde evacuatie, automatische blussystemen en IT-beheersystemen. Het nieuw kantoor is daarom uitgerust met de nieuwe generatie detectoren en centrale van DEF. Ook is er hier afgestapt geweest van de traditionele evacuatiesirenes en is de site uitgerust met spraakgestuurde evacuatie.

Installation DEF

Vulca Voice – Leonis – Polaris

DEF Belgium wenst u een prachtig 2021 !

dec 23, 2020

DEF Belgium wenst u een prachtig 2021 !

dec 23, 2020

DEF Belgium wenst u een gelukkig 2021 vol nieuwe en uitdagende projecten!
Ook in 2021 zullen wij u brandveiligheidsoplossingen blijven aanbieden die het best aan uw behoeften beantwoorden.

Bekijk onze videowensen !

DEF Belgium scoort een Hat-trick!

dec 15, 2020

DEF Belgium scoort een Hat-trick!

dec 15, 2020

Voor derde jaar op rij werd DEF Belgium genomineerd voor de Trends Gazellen in de categorie Middelgrote bedrijven voor Brussel.

Dit was uiteraard niet mogelijk geweest zonder onze medewerkers. Bedankt voor jullie dagelijks inzet, vertrouwern en samenwerking.

 

COVID19 | Dienstverlening

mrt 19, 2020

COVID19 | Dienstverlening

mrt 19, 2020

De gezondheid van onze collega’s, klanten, partners, familie en iedereen om ons heen staat voorop. Gezien de recente gebeurtenissen en richtlijnen die de regering aangenomen heeft om de verspreiding van het COVID-19 virus te beperken, zullen we onze activiteiten de komende dagen moeten aanpassen aan de huidige context.

De genomen maatregelen de afgelopen dagen zijn talrijk (zoveel mogelijk van thuis uit werken, handhaving van een minimale veiligheidsafstand, goede handhygiëne, …).

Ons verkoopteam blijft bereikbaar om u – van op afstand – te ondersteunen in uw projecten. En om onze werknemers op het terrein te beschermen werd er besloten om alle preventieve interventies op te schorten, en ons enkel te concentreren op zogenaamde kritische interventies (waarvoor onze tussenkomst absoluut nodig is om de brandveiligheid te blijven garanderen). En vragen onze klanten, in het geval van dringende interventies, onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen.

DEF Belgium

info@def-online.be

NEWS _ TRENDS GAZELLES

Tweede opeenvolgende nominatie voor DEF Belgium als Trends Gazelle 2020

feb 27, 2020
NEWS _ TRENDS GAZELLES

Tweede opeenvolgende nominatie voor DEF Belgium als Trends Gazelle 2020

feb 27, 2020

CATEGORIE: MIDDELGROTE ONDERNEMINGEN | BRUSSEL

De redactie van Trends-Tendances en Trends stelt al 19 jaar lang jaarlijks de ranglijst op van de snelst groeiende bedrijven, de Trends Gazellen.

Elk jaar doet Trends een grote rekenoefening: een rangschikking van de snelst groeiende bedrijven van het land. De gelukkigste kan men Trends-Gazelle noemen.

Het principe is eenvoudig: hoe sneller het bedrijf groeit, hoe hoger de rangorde. Het snelst groeiende bedrijf krijgt de eerste plaats.

DEF Belgium is een van de genomineerden uit de provincie Brussel. We zijn erg trots op onze tweede nominatie op rij. Wij willen onze klanten, medewerkers, leveranciers en partners bedanken voor hun dagelijkse inzet, vertrouwen en samenwerking.

Onze partners

Ontvang onze nieuwsbrief