Réseau d’entreprises expertes en sécurité incendie
Oplossingen en diensten voor brandveiligheidssystemen

ACTUALITEIT

Branddetectie op maat wordt eindelijk de standaard !

DEF Belgium onthult zijn nieuw gamma branddetectiesysteem !

jul 7, 2022
Branddetectie op maat wordt eindelijk de standaard !

DEF Belgium onthult zijn nieuw gamma branddetectiesysteem !

jul 7, 2022

DEF Belgium onthult zijn 4e generatie branddetectoren, de LOTA-reeks. Met tot 4 sensoren zijn dit de eerste detectoren die voldoen aan de nieuwste Europese certificering EN54-31. Een échte technologische doorbraak die beantwoordt aan de noden van zijn klanten: gemakkelijke inbedrijfstelling, vroegtijdige detectie en een vermindering van valse alarmen.

Al 60 jaar lang innoveert DEF voortdurend om de actuele brandveiligheidsuitdagingen aan te pakken. Ook in 2022 zet DEF een nieuwe stap en lanceert het zijn 4e reeks adresseerbare detectoren bestaande uit intelligente, verbonden detectoren met een verfijnd design. Ons LOTA-gamma staat garant voor een belangrijke doorbraak op de brandveiligheidsmarkt in België en Europa.

Dit nieuwe gamma branddetectiesystemen beantwoordt volledig aan de terugkerende problemen van onze klanten: gemakkelijke inbedrijfstelling, vroegtijdige opsporing en vermindering van valse alarmen.

De LOTCA, de topdetector van het gamma, vertegenwoordigt een echte technologische revolutie op de Belgische markt. Het is een branddetector die bestaat uit 4 sensoren (een dubbele optische weg, een thermische sonde en een koolmonoxidesensor) én de eerste die voldoet aan de meest recente Europese certificering EN54-31.

Door de analyse van 4 sensoren te combineren, zijn de detectoren van de LOTA-reeks in staat het type brand waaraan zij worden blootgesteld te bepalen. Terwijl kunnen zij beter onderscheid maken tussen brand en andere verschijnselen, waardoor het aantal valse alarmen wordt verminderd. Daarnaast is de LOTA-reeks met zijn uitgebreid geheugen in staat om de alarmcontext te registreren om later te analyseren. Deze functie is vergelijkbaar met die van de zwarte doos van een vliegtuig en maakt het mogelijk om alarmfases achteraf te verklaren.

Er is bovendien ook een nieuwe inbedrijfstellingsmethode ingevoerd. Deze combineert betrouwbaarheid, snelheid en volledige traceerbaarheid. Deze nieuwe instrumenten zorgen nu voor een geoptimaliseerde en betrouwbare inbedrijfstelling door een 100% traceerbaarheid van alle verrichte operaties en tests te garanderen.

Grote investeringen in onder andere een nieuwe gerobotiseerde productielijn hebben de kwaliteit, de prestaties en de flexibiliteit van de productie verhoogd. Hierdoor werd de realisatie van het LOTA-assortiment mogelijk gemaakt.

Met de nieuwe LOTA-reeks wordt branddetectie op maat eindelijk de standaard! 

DEF Belgium verhuist

feb 10, 2021

DEF Belgium verhuist

feb 10, 2021

Opgericht in 1976 viert DEF Belgium, de Belgische vertegenwoordiger van het DEF Netwerk, 45 jaar en verhuist haar kantoren naar een nieuwe locatie

Time for change

Na 25 jaar het oud gebouw op de Bergensesteenweg in Lot ingetrokken te hebben, was de tijd gekomen om te verhuizen naar een gebouw dat overeenkomt met de visie en identiteit van DEF Belgium.

De nieuwe pand, gelegen aan de Gossetlaan in Groot-bijgaarden, voldeed hier volledig aan :

Een betere bereikbaarheid en zichtbaarheid, co-working en flex ruimten voor de medewerkers, grote polyvalente zalen, … Kortom, een nieuwe locatie volledig aangepast aan de noden en uitdagingen van DEF Belgium.

Pilotsite en spraakgestuurde evacuatie

DEF’s kernactiviteit is het aanbieden van op maat gemaakte oplossingen en diensten voor branddetectiesystemen, spraakgestuurde evacuatie, automatische blussystemen en IT-beheersystemen. Het nieuw kantoor is daarom uitgerust met de nieuwe generatie detectoren en centrale van DEF. Ook is er hier afgestapt geweest van de traditionele evacuatiesirenes en is de site uitgerust met spraakgestuurde evacuatie.

Installation DEF

Vulca Voice – Leonis – Polaris

DEF Belgium wenst u een prachtig 2021 !

dec 23, 2020

DEF Belgium wenst u een prachtig 2021 !

dec 23, 2020

DEF Belgium wenst u een gelukkig 2021 vol nieuwe en uitdagende projecten!
Ook in 2021 zullen wij u brandveiligheidsoplossingen blijven aanbieden die het best aan uw behoeften beantwoorden.

Bekijk onze videowensen !

DEF Belgium scoort een Hat-trick!

dec 15, 2020

DEF Belgium scoort een Hat-trick!

dec 15, 2020

Voor derde jaar op rij werd DEF Belgium genomineerd voor de Trends Gazellen in de categorie Middelgrote bedrijven voor Brussel.

Dit was uiteraard niet mogelijk geweest zonder onze medewerkers. Bedankt voor jullie dagelijks inzet, vertrouwern en samenwerking.

 

COVID19 | Dienstverlening

mrt 19, 2020

COVID19 | Dienstverlening

mrt 19, 2020

De gezondheid van onze collega’s, klanten, partners, familie en iedereen om ons heen staat voorop. Gezien de recente gebeurtenissen en richtlijnen die de regering aangenomen heeft om de verspreiding van het COVID-19 virus te beperken, zullen we onze activiteiten de komende dagen moeten aanpassen aan de huidige context.

De genomen maatregelen de afgelopen dagen zijn talrijk (zoveel mogelijk van thuis uit werken, handhaving van een minimale veiligheidsafstand, goede handhygiëne, …).

Ons verkoopteam blijft bereikbaar om u – van op afstand – te ondersteunen in uw projecten. En om onze werknemers op het terrein te beschermen werd er besloten om alle preventieve interventies op te schorten, en ons enkel te concentreren op zogenaamde kritische interventies (waarvoor onze tussenkomst absoluut nodig is om de brandveiligheid te blijven garanderen). En vragen onze klanten, in het geval van dringende interventies, onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen.

DEF Belgium

info@def-online.be

NEWS _ TRENDS GAZELLES

Tweede opeenvolgende nominatie voor DEF Belgium als Trends Gazelle 2020

feb 27, 2020
NEWS _ TRENDS GAZELLES

Tweede opeenvolgende nominatie voor DEF Belgium als Trends Gazelle 2020

feb 27, 2020

CATEGORIE: MIDDELGROTE ONDERNEMINGEN | BRUSSEL

De redactie van Trends-Tendances en Trends stelt al 19 jaar lang jaarlijks de ranglijst op van de snelst groeiende bedrijven, de Trends Gazellen.

Elk jaar doet Trends een grote rekenoefening: een rangschikking van de snelst groeiende bedrijven van het land. De gelukkigste kan men Trends-Gazelle noemen.

Het principe is eenvoudig: hoe sneller het bedrijf groeit, hoe hoger de rangorde. Het snelst groeiende bedrijf krijgt de eerste plaats.

DEF Belgium is een van de genomineerden uit de provincie Brussel. We zijn erg trots op onze tweede nominatie op rij. Wij willen onze klanten, medewerkers, leveranciers en partners bedanken voor hun dagelijkse inzet, vertrouwen en samenwerking.

DEF Belgium vernieuwt zijn FISQ-certificaat

jan 9, 2020

DEF Belgium vernieuwt zijn FISQ-certificaat

jan 9, 2020

DEF Belgium vernieuwde in januari 2020 zijn “Fire Safety Quality” FISQ -certificaat…

Dit certificaat bekrachtigt het feit dat we bekwaam zijn om studie en ontwerp, installatie, indienststelling, onderhoud, herstellingen, aanpassingen en uitbreidingen kunnen uitvoeren in volgende brandbeveiligingstechnieken:

Detectie- en alarmsystemen

Spraakgestuurde evacuatiesystemen

Gas- en poederblussystemen

Indien jullie nog meer info willen hebben over het FISQ-certificaat, dan kunnen jullie de website van FireForum raadplegen.

Gelukkig Nieuwjaar!

jan 2, 2020

Gelukkig Nieuwjaar!

jan 2, 2020

DE DIRECTIE EN DE MEDEWERKERS VAN DEF BELGIUM WENSEN U

EEN SPETTEREND JAAR IN 2020!

 

 

UCL ET DEF

UCL en DEF Belgium, een flexibel partnerschap in brandveiligheid

okt 4, 2019
UCL ET DEF

UCL en DEF Belgium, een flexibel partnerschap in brandveiligheid

okt 4, 2019

Flexibel partnership in brandveiligheid 

De samenwerking tussen het Universitaire Ziekenhuis Saint-Luc en DEF Belgium op het vlak van brandveiligheid gaat terug tot de opstart van het UZ in ’76. Inmiddels groeide er een duurzame vertrouwensrelatie. Bij de voorstudie van nieuwbouw- en renovatieprojecten en voor het onderhoud van de installaties doet het ziekenhuis een beroep op de expertise en de ervaring van branddetectiespecialist DEF.

Lees hier het volledig artikel verschenen in de FM Magazine van de maand juni.

BOSEC EXPERTS

Opleiding van > 20 BOSEC experts

jun 28, 2019
BOSEC EXPERTS

Opleiding van > 20 BOSEC experts

jun 28, 2019

Investering in de opleiding van >20 BOSEC- Experts

DEF Belgium is trots te kunnen meedelen dat we sinds kort reeds 15 extra BOSEC – Experts hebben opgeleid.

Dankzij deze specifieke specialisatie spelen we nog beter in op alle behoeften van onze klanten, en adviseren we adequaat voor de beste brandveilige oplossingen.

DEF Belgium stelt deze experts ter beschikking van onze klanten en prospects op alle domeinen. Voortaan zijn ze zowel in ons studiebureau, tussen de techniekers binnen het projectmanagement, in de verkoop, en in de directie. Onze expertise wordt hierdoor ingezet in de hele cyclus van uw brandbeveiligingsinstallatie.

Laat u bijstaan door onze experts en neem contact met ons op.

Onze partners

Ontvang onze nieuwsbrief